کابل آلومینیوم همانطور که از نامش مشخص است یک کابل برق رسانا که وظیفه انتقال جریان الکتریسیته را به عهده دارد و در آن از آلومینیوم به عنوان رسانای درون کابل، استفاده شده است، از کابل آلومینیومی برای توزیع برق در ساختمانسازی، توزیع برق محلی و خطوط انتقال نیرو استفاده میشود، این کابلها که جایگزین کابلهایی از جنس مس شدهاند به خوبی از پس وظیفه خویش بر میآیند و نسبت به فلز مس هم ارزانتر هستند.
تاریخچه کابلهای آلومینیومی
در سال ۱۸۸۰ در شیکاگو، رئیس اداره راه آهن متوجه شد که تمام سیمهای مسی در فضای باز به سرعت در حال خراب شدن هستند، او به این نتیجه رسید که این اتفاق به این دلیل است که مس توسط دود لوکوموتیو خورده میشود و همین مسئله باعث شد وی یک سیم مسی به طول چند صد متر را با یک کابل آلومینیومی جایگزین کند.وقتی جریان از سیمهای آلومینیومی عبور میکند، آنها گرم میشوند و سطح آنها با یک اکسید پوشانده میشود، این دود به عنوان یک عایق عالی برای محافظت از کابلها در برابر اثرات خارجی عمل میکند.
انواع کابلهای آلومینیومی
کابل آلومینیوم زمینی
کابل آلومینیوم هوایی
کابل آلومینیومی آرمور دار
کابل آلومینیومی خودنگهدار
تفاوت کابل مسی و کابل آلومینیومی
کابل برق آلومینیومی نسبت به کابل مسی مقاومت الکتریکی بیشتری دارد، به همین دلیل، جریان الکتریکی در کابلهای مسی راحتتر انتقال پیدا میکند و و از لحاظ قیمت و در دسترس بودن، کابلهای آلومینیومی از قیمت مقرون به صرفهتری برخوردار هستند زیرا مس امروزه به فلزی گران بها تبدیل شده است.
از کابلهای با هادی آلومینیومی در بسیاری از محیطها مانند تیر چراغ برق و … میتوان استفاده کرد زیرا خطر سرقت این کابلها نسبت به کابلهای مسی کمتر است، در یک متراژ مشخص و یکسان، وزن کابلهای آلومینیومی از کابلهای مسی بسیار کمتر است این عامل بر قیمت کابل مفتولی آلومینیومی نیز اثر میگذارد.
از کابل آلومینیوم تنها در دسته کابلهای قدرت و به صورت کابل زمینی و هوایی با هادی مفتول استفاده میشود، هیچ گاه از آلومینیوم به عنوان هادی در کابلهای افشان استفاده نمیشود زیرا آلومینیوم شکنندهتر از مس است و تنها به عنوان کابل مفتول مورد استفاده قرار میگیرد.
به کابلهای آلومینیوم که در ولتاژهای بالا استفاده میشود، کابل آلومینیوم فشار قوی نیز گفته میشود، از این کابلها در سیستمهایی با ولتاژ اسمی بالاتر از ۳۰ کیلوولت استفاده میشود، خطر آتش سوزی و هم چنین تلفات انرژی در کابلهای آلومینیومی نسبت به کابلهای مسی بیشتر است.
:: بازدید از این مطلب : 121
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0