تفاوت بین سیم و کابل را بهتر بشناسید
نوشته شده توسط : صنعتی ادمین

انواع سیم برق

کاربرد سیم‌ها، با توجه به قطر آن‌ها تعیین میگردد، قطر سیم‌ها برحسب میلی متر مربع، اندازه گیری می‌شود. بعنوان مثال؛ سیم‌هایی با قطر ۱.۵ تا ۶ میلی متر مربع، بیشتر کاربرد مسکونی دارند. سیم‌ها با قطر بزرگتر، جریان بیشتری را عبور می‌دهند.

انواع سیم را به سه دسته کلی، میتوان نام برد:
سیم مفتول
سیم نیمه افشان
سیم افشان

سیم مفتولی: سیم مفتول، به سیم خشک نیز معروف است، دارای یک رشته سیم رسانا است، که با یک لایه pvc عایق شده است. این نوع سیم، در ساختمان‌سازی و همچنین سیم کشی داخل تابلوها و توزیع کننده‌های برق، کاربرد دارد. مشکل برای نصب در زیر گچ و داخل لوله‌ها ندارند. در فرکانس‌های بالا برای کمتر شدن هزینه، از سیم‌های مفتولی استفاده می‌شود. ولتاژ اسمی این نوع سیم، بین ۳۰۰ تا ۷۵۰ ولت است
سیم نیمه افشان: ساختار و کاربرد سیم‌های نیمه افشان، همانند سیم مفتول است، با این تفاوت که، این نوع سیم‌ها دارای انعطاف بیشتری نسبت به سیم مفتول می‌باشند، به همین علت در مواردی که نیاز به انعطاف بیشتر سیم باشد، مورد استفاده قرار میگیرند.
سیم افشان: سیم افشان همانند سیم نیمه افشان، دارای انعطاف‌پذیری بالایی است، از این رو، به سیم انعطاف‌پذیر نیز معروف است. ساختار این سیم، شامل رشته‌های نازک هادی فراوان است، که به هم تابیده شده‌اند و توسط یک لایه پلاستیکی از جنس PVC، عایق شده‌اند. از این سیم، در سیم کشی ساختمان و مواردی که نیاز به انعطاف سیم دارند، استفاده می‌شود. در جریان یکسان، این نوع سیم، سطح مقطع بالاتری نسبت به سیم مفتول دارد. ولتاژ اسمی این نوع سیم، بین ۳۰۰ تا ۷۵۰ ولت است که در سطح مقطع‌های، ۰.۵ تا ۲۴۰ میلی متر مربع، تولید می‌شوند.

انواع کابل برق

همان طور که گفتیم، کابل‌ها از یک یا چند رشته رسانا، که دارای عایق در اطراف خود می‌باشند، تعریف می‌شوند. رسانای مورد استفاده در کابل‌ها، معمولا مس و آلومینیوم با درصد خلوص بالا می‌باشد. ولتاژ روی سطح رسانا در کابل‌ها، نسبت به زمین را، ولتاژ فازی میگویند، که با علامت U۰ نشان داده می‌شود و علامت U نیز، بیانگر میزان ولتاژ، بین رساناها در یک کابل می‌باشد. طبقه‌بندی کابل‌ها نیز براساس موارد زیر، دسته‌بندی می‌شود:

سطح ولتاژ

نوع رسانا یا هادی

جنس عایق

حفاظت الکتریکی یا مکانیکی

تعداد رشته‌ها

نوع کاربرد

ماهان کابل امیر فعالیت رسمی خود را از سال ۱۳۸۹ در زمینه تولید انواع سیم و کابل مسی آغاز کرد. هم اکنون سیم و کابل ماهان کابل امیر در زمینه تولید سیم‌های آلومینیومی و کابل‌های خودنگهدار هم خط تولید خود را راه‌اندازی کرده است. به جهت حمایت بیشتر از تولیدات ملی، اکثر تجهیزات تولید شده در این شرکت با استفاده از بهترین ماشین‌آلات داخلی تولید می‌شود و هر کجا نیاز به تجهیزات پیشرفته‌تر باشد از ماشین‌آلات خارجی پیشرفته هم کمک گرفته می‌شود. شرکت ماهان کابل امیر به دلیل رضایت بالای مشتریان و کیفیت مناسب محصولات تولیدی، در سال ۱۳۹۰ پروانه استاندارد را کسب نمود.





:: بازدید از این مطلب : 139
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 25 آذر 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: